O liczbie 3427 (trzy tysiące czterysta dwadzieścia siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 427
  • Zapis rzymski: (M)3CDXXVII
  • Zapis słowny: trzy tysiące czterysta dwadzieścia siedem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące czterysta dwadzieścia siedem pomidorów.
  • Trzy tysiące czterysta dwadzieścia siedem czerwonych dyskietek.
  • Sprzedałem wiadro za trzy tysiące czterysta dwadzieścia siedem złotych.
  • Trzy tysiące czterysta dwadzieścia siedem koleżanek nie kupiło biletu.
Cyfra 3427 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 58.541
  • Potęga2: 11744329
  • Potęga3: 40247815483