O liczbie 3288 (trzy tysiące dwieście osiemdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 288
  • Zapis rzymski: (M)3CCLXXXVIII
  • Zapis słowny: trzy tysiące dwieście osiemdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące dwieście osiemdziesiąt osiem pomidorów.
  • Trzy tysiące dwieście osiemdziesiąt osiem ciemnych wiśni.
  • Kupię linijkę za trzy tysiące dwieście osiemdziesiąt osiem złotych.
  • Trzy tysiące dwieście osiemdziesiąt osiem kolegów na pewno nie przypada chodzić na narty.
Cyfra 3288 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 57.341
  • Potęga2: 10810944
  • Potęga3: 35546383872