O liczbie 1644 (tysiąc sześćset czterdzieści cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 644
  • Zapis rzymski: MDCXLIV
  • Zapis słowny: tysiąc sześćset czterdzieści cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sześćset czterdzieści cztery liście.
  • Tysiąc sześćset czterdzieści cztery plastikowe truskawki.
  • Kupię laptop za tysiąc sześćset czterdzieści cztery złote.
  • Tysiąc sześćset czterdzieści cztery przyjaciół zapewne nie przypada chodzić na narty.
Cyfra 1644 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 40.546
  • Potęga2: 2702736
  • Potęga3: 4443297984