O liczbie 3213 (trzy tysiące dwieście trzynaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 213
  • Zapis rzymski: (M)3CCXIII
  • Zapis słowny: trzy tysiące dwieście trzynaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące dwieście trzynaście myszek.
  • Trzy tysiące dwieście trzynaście żółtych dyskietek.
  • Kupię borówkę za trzy tysiące dwieście trzynaście złote.
  • Trzy tysiące dwieście trzynaście przyjaciół uwielbia marchewkę.
Cyfra 3213 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 56.683
  • Potęga2: 10323369
  • Potęga3: 33168984597