O liczbie 3196 (trzy tysiące sto dziewięćdziesiąt sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 196
  • Zapis rzymski: (M)3CXCVI
  • Zapis słowny: trzy tysiące sto dziewięćdziesiąt sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące sto dziewięćdziesiąt sześć dyskietek.
  • Trzy tysiące sto dziewięćdziesiąt sześć czarnych robaków.
  • Kupię arbuz za trzy tysiące sto dziewięćdziesiąt sześć złotych.
  • Trzy tysiące sto dziewięćdziesiąt sześć koleżanek na pewno nie przypada chodzić na narty.
Cyfra 3196 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 56.533
  • Potęga2: 10214416
  • Potęga3: 32645273536