O liczbie 3073 (trzy tysiące siedemdziesiąt trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 073
  • Zapis rzymski: (M)3LXXIII
  • Zapis słowny: trzy tysiące siedemdziesiąt trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące siedemdziesiąt trzy kaktusów.
  • Trzy tysiące siedemdziesiąt trzy fioletowych szkodników.
  • Sprzedałem sztaluga za trzy tysiące siedemdziesiąt trzy złote.
  • Trzy tysiące siedemdziesiąt trzy osób zapewne nie przypada chodzić na wagary.
Cyfra 3073 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 55.435
  • Potęga2: 9443329
  • Potęga3: 29019350017