O liczbie 30000 (trzydzieści tysięcy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 30 000
  • Zapis rzymski: (M)30
  • Zapis słowny: trzydzieści tysięcy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzydzieści tysięcy komputerów.
  • Trzydzieści tysięcy miedzianych malin.
  • Kupię linijkę za trzydzieści tysięcy złotych.
  • Trzydzieści tysięcy kolegów zapewne nie przypada chodzić na grzyby.
Cyfra 30000 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 173.205
  • Potęga2: 900000000
  • Potęga3: 27000000000000