O liczbie 28080 (dwadzieścia osiem tysięcy osiemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 28 080
  • Zapis rzymski: (M)28LXXX
  • Zapis słowny: dwadzieścia osiem tysięcy osiemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia osiem tysięcy osiemdziesiąt punktów.
  • Dwadzieścia osiem tysięcy osiemdziesiąt turkusowych mydeł.
  • Kupiłem płuco za dwadzieścia osiem tysięcy osiemdziesiąt złotych.
  • Dwadzieścia osiem tysięcy osiemdziesiąt koleżanek nie przyszło do pracy.
Cyfra 28080 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 167.571
  • Potęga2: 788486400
  • Potęga3: 22140698112000