O liczbie 7020 (siedem tysięcy dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 7 020
  • Zapis rzymski: (M)7XX
  • Zapis słowny: siedem tysięcy dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Siedem tysięcy dwadzieścia komputerów.
  • Siedem tysięcy dwadzieścia zielonych cytryn.
  • Sprzedałem krzesło za siedem tysięcy dwadzieścia złotych.
  • Siedem tysięcy dwadzieścia przyjaciół jadłoby tylko pomidory.
Cyfra 7020 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 83.785
  • Potęga2: 49280400
  • Potęga3: 345948408000