O liczbie 273 (dwieście siedemdziesiąt trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 273
  • Zapis rzymski: CCLXXIII
  • Zapis słowny: dwieście siedemdziesiąt trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwieście siedemdziesiąt trzy komputerów.
  • Dwieście siedemdziesiąt trzy zielonych komputerów.
  • Kupię podstawkę za dwieście siedemdziesiąt trzy złote.
  • Dwieście siedemdziesiąt trzy kolegów nie kupiło biletu.
Cyfra 273 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 16.523
  • Potęga2: 74529
  • Potęga3: 20346417