O liczbie 2729 (dwa tysiące siedemset dwadzieścia dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 729
  • Zapis rzymski: MMDCCXXIX
  • Zapis słowny: dwa tysiące siedemset dwadzieścia dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące siedemset dwadzieścia dziewięć cytryn.
  • Dwa tysiące siedemset dwadzieścia dziewięć białych cytryn.
  • Sprzedałem monitor LCD za dwa tysiące siedemset dwadzieścia dziewięć złotych.
  • Dwa tysiące siedemset dwadzieścia dziewięć kolegów kupiło bilet.
Cyfra 2729 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 52.24
  • Potęga2: 7447441
  • Potęga3: 20324066489