O liczbie 2420 (dwa tysiące czterysta dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 420
  • Zapis rzymski: MMCDXX
  • Zapis słowny: dwa tysiące czterysta dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące czterysta dwadzieścia porzeczek.
  • Dwa tysiące czterysta dwadzieścia turkusowych rzepaków.
  • Sprzedałem maczugę za dwa tysiące czterysta dwadzieścia złotych.
  • Dwa tysiące czterysta dwadzieścia przyjaciół nie pójdzie do biura.
Cyfra 2420 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 49.193
  • Potęga2: 5856400
  • Potęga3: 14172488000