O liczbie 23002 (dwadzieścia trzy tysiące dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 23 002
  • Zapis rzymski: (M)23II
  • Zapis słowny: dwadzieścia trzy tysiące dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia trzy tysiące dwa limetek.
  • Dwadzieścia trzy tysiące dwa kolorowych marchewek.
  • Kupiłem linijkę za dwadzieścia trzy tysiące dwa złote.
  • Dwadzieścia trzy tysiące dwa koleżanek zapewne lubi chodzić na grzyby.
Cyfra 23002 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 151.664
  • Potęga2: 529092004
  • Potęga3: 12170174276008