O liczbie 23000 (dwadzieścia trzy tysiące)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 23 000
  • Zapis rzymski: (M)23
  • Zapis słowny: dwadzieścia trzy tysiące
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia trzy tysiące limetek.
  • Dwadzieścia trzy tysiące zielonych marchewek.
  • Sprzedam krzesło za dwadzieścia trzy tysiące złotych.
  • Dwadzieścia trzy tysiące kolegów kupiło bilet.
Cyfra 23000 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 151.658
  • Potęga2: 529000000
  • Potęga3: 12167000000000