O liczbie 21429 (dwadzieścia jeden tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 21 429
  • Zapis rzymski: (M)21CDXXIX
  • Zapis słowny: dwadzieścia jeden tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia jeden tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć Ipodów.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć miedzianych pomidorów.
  • Kupię szminkę za dwadzieścia jeden tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć złotych.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć osób jadłoby tylko marchewkę.
Cyfra 21429 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 146.386
  • Potęga2: 459202041
  • Potęga3: 9840240536589