O liczbie 21373 (dwadzieścia jeden tysięcy trzysta siedemdziesiąt trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 21 373
  • Zapis rzymski: (M)21CCCLXXIII
  • Zapis słowny: dwadzieścia jeden tysięcy trzysta siedemdziesiąt trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia jeden tysięcy trzysta siedemdziesiąt trzy ciastek.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy trzysta siedemdziesiąt trzy szarych Ipadów.
  • Kupuję żelazko za dwadzieścia jeden tysięcy trzysta siedemdziesiąt trzy złote.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy trzysta siedemdziesiąt trzy kolegów poszło dziś do pracy.
Cyfra 21373 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 146.195
  • Potęga2: 456805129
  • Potęga3: 9763296022117