O liczbie 20960 (dwadzieścia tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 20 960
  • Zapis rzymski: (M)21MLX
  • Zapis słowny: dwadzieścia tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt jabłek.
  • Dwadzieścia tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt białych punktów.
  • Sprzedaję płuco za dwadzieścia tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt złotych.
  • Dwadzieścia tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt kolegów kupiło bilet.
Cyfra 20960 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 144.776
  • Potęga2: 439321600
  • Potęga3: 9208180736000