O liczbie 5240 (pięć tysięcy dwieście czterdzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 240
  • Zapis rzymski: (M)5CCXL
  • Zapis słowny: pięć tysięcy dwieście czterdzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy dwieście czterdzieści cytryn.
  • Pięć tysięcy dwieście czterdzieści jasnych kaktusów.
  • Sprzedam borówkę za pięć tysięcy dwieście czterdzieści złotych.
  • Pięć tysięcy dwieście czterdzieści przyjaciół z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 5240 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 72.388
  • Potęga2: 27457600
  • Potęga3: 143877824000