O liczbie 20948 (dwadzieścia tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 20 948
  • Zapis rzymski: (M)21MXLVIII
  • Zapis słowny: dwadzieścia tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem malin.
  • Dwadzieścia tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem kolorowych rzepaków.
  • Kupię szklankę za dwadzieścia tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem złotych.
  • Dwadzieścia tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem przyjaciół gustuje w truskawki.
Cyfra 20948 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 144.734
  • Potęga2: 438818704
  • Potęga3: 9192374211392