O liczbie 2993 (dwa tysiące dziewięćset dziewięćdziesiąt trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 993
  • Zapis rzymski: MMCMXCIII
  • Zapis słowny: dwa tysiące dziewięćset dziewięćdziesiąt trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące dziewięćset dziewięćdziesiąt trzy ogórków.
  • Dwa tysiące dziewięćset dziewięćdziesiąt trzy fioletowych okien.
  • Sprzedałem telewizor za dwa tysiące dziewięćset dziewięćdziesiąt trzy złote.
  • Dwa tysiące dziewięćset dziewięćdziesiąt trzy kolegów nie kupiło biletu.
Cyfra 2993 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 54.708
  • Potęga2: 8958049
  • Potęga3: 26811440657