O liczbie 2023 (dwa tysiące dwadzieścia trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 023
  • Zapis rzymski: MMXXIII
  • Zapis słowny: dwa tysiące dwadzieścia trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące dwadzieścia trzy bułek.
  • Dwa tysiące dwadzieścia trzy szarych mydeł.
  • Kupię Ipad za dwa tysiące dwadzieścia trzy złote.
  • Dwa tysiące dwadzieścia trzy osób z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 2023 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 44.978
  • Potęga2: 4092529
  • Potęga3: 8279186167