O liczbie 20120 (dwadzieścia tysięcy sto dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 20 120
  • Zapis rzymski: (M)20CXX
  • Zapis słowny: dwadzieścia tysięcy sto dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia tysięcy sto dwadzieścia truskawek.
  • Dwadzieścia tysięcy sto dwadzieścia ciemnych chlebów.
  • Kupuję flamaster za dwadzieścia tysięcy sto dwadzieścia złotych.
  • Dwadzieścia tysięcy sto dwadzieścia kolegów gustuje w marchewkę.
Cyfra 20120 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 141.845
  • Potęga2: 404814400
  • Potęga3: 8144865728000