O liczbie 20001 (dwadzieścia tysięcy jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 20 001
  • Zapis rzymski: (M)20I
  • Zapis słowny: dwadzieścia tysięcy jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia tysięcy jeden dyskietek.
  • Dwadzieścia tysięcy jeden pomarańczowych robaków.
  • Sprzedaję żelazko za dwadzieścia tysięcy jeden złotych.
  • Dwadzieścia tysięcy jeden osób na pewno nie przypada chodzić na wagary.
Cyfra 20001 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 141.425
  • Potęga2: 400040001
  • Potęga3: 8001200060001