O liczbie 10001 (dziesięć tysięcy jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 10 001
  • Zapis rzymski: (M)10I
  • Zapis słowny: dziesięć tysięcy jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziesięć tysięcy jeden Ipodów.
  • Dziesięć tysięcy jeden wyblakłych ogórków.
  • Kupię szafę za dziesięć tysięcy jeden złotych.
  • Dziesięć tysięcy jeden kolegów nie kupiło biletu.
Cyfra 10001 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 100.005
  • Potęga2: 100020001
  • Potęga3: 1000300030001