O liczbie 1996 (tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 996
  • Zapis rzymski: MCMXCVI
  • Zapis słowny: tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć truskawek.
  • Tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć żółtych kaktusów.
  • Sprzedaję szminkę za tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć złotych.
  • Tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć koleżanek zapewne nie przypada chodzić na wagary.
Cyfra 1996 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 44.677
  • Potęga2: 3984016
  • Potęga3: 7952095936