O liczbie 1965 (tysiąc dziewięćset sześćdziesiąt pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 965
  • Zapis rzymski: MCMLXV
  • Zapis słowny: tysiąc dziewięćset sześćdziesiąt pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc dziewięćset sześćdziesiąt pięć liści.
  • Tysiąc dziewięćset sześćdziesiąt pięć czerwonych pomidorów.
  • Kupiłem płuco za tysiąc dziewięćset sześćdziesiąt pięć złotych.
  • Tysiąc dziewięćset sześćdziesiąt pięć osób kupiło bilet.
Cyfra 1965 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 44.328
  • Potęga2: 3861225
  • Potęga3: 7587307125