O liczbie 1943 (tysiąc dziewięćset czterdzieści trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 943
  • Zapis rzymski: MCMXLIII
  • Zapis słowny: tysiąc dziewięćset czterdzieści trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc dziewięćset czterdzieści trzy szkodników.
  • Tysiąc dziewięćset czterdzieści trzy białych ciastek.
  • Kupuję klej za tysiąc dziewięćset czterdzieści trzy złote.
  • Tysiąc dziewięćset czterdzieści trzy kolegów jadłoby tylko warzywa.
Cyfra 1943 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 44.079
  • Potęga2: 3775249
  • Potęga3: 7335308807