O liczbie 1914 (tysiąc dziewięćset czternaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 914
  • Zapis rzymski: MCMXIV
  • Zapis słowny: tysiąc dziewięćset czternaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc dziewięćset czternaście Ipody.
  • Tysiąc dziewięćset czternaście jasne świeczki.
  • Kupuję niebo za tysiąc dziewięćset czternaście złote.
  • Tysiąc dziewięćset czternaście koleżanek zawsze skusi się pomidory.
Cyfra 1914 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 43.749
  • Potęga2: 3663396
  • Potęga3: 7011739944