O liczbie 18990 (osiemnaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 18 990
  • Zapis rzymski: (M)19MXC
  • Zapis słowny: osiemnaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiemnaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt punktów.
  • Osiemnaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt marmurowych rzepaków.
  • Kupuję Ipad za osiemnaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt złotych.
  • Osiemnaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt koleżanek nie przyszło dziś do szkoły.
Cyfra 18990 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 137.804
  • Potęga2: 360620100
  • Potęga3: 6848175699000