O liczbie 18329 (osiemnaście tysięcy trzysta dwadzieścia dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 18 329
  • Zapis rzymski: (M)18CCCXXIX
  • Zapis słowny: osiemnaście tysięcy trzysta dwadzieścia dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Osiemnaście tysięcy trzysta dwadzieścia dziewięć malin.
  • Osiemnaście tysięcy trzysta dwadzieścia dziewięć zielonych kontaktów.
  • Kupię podstawkę za osiemnaście tysięcy trzysta dwadzieścia dziewięć złotych.
  • Osiemnaście tysięcy trzysta dwadzieścia dziewięć przyjaciół na pewno lubi chodzić na narty.
Cyfra 18329 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 135.385
  • Potęga2: 335952241
  • Potęga3: 6157668625289