O liczbie 16801 (szesnaście tysięcy osiemset jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 16 801
  • Zapis rzymski: (M)16DCCCI
  • Zapis słowny: szesnaście tysięcy osiemset jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Szesnaście tysięcy osiemset jeden gier.
  • Szesnaście tysięcy osiemset jeden marmurowych wiśni.
  • Kupuję lampę za szesnaście tysięcy osiemset jeden złotych.
  • Szesnaście tysięcy osiemset jeden osób zawsze skusi się truskawki.
Cyfra 16801 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 129.619
  • Potęga2: 282273601
  • Potęga3: 4742478770401