O liczbie 8401 (osiem tysięcy czterysta jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 401
  • Zapis rzymski: (M)8CDI
  • Zapis słowny: osiem tysięcy czterysta jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy czterysta jeden rzepaków.
  • Osiem tysięcy czterysta jeden fioletowych ramek.
  • Kupię torebkę za osiem tysięcy czterysta jeden złotych.
  • Osiem tysięcy czterysta jeden koleżanek zarobiło pomagając cioci.
Cyfra 8401 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 91.657
  • Potęga2: 70576801
  • Potęga3: 592915705201