O liczbie 1674 (tysiąc sześćset siedemdziesiąt cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 674
  • Zapis rzymski: MDCLXXIV
  • Zapis słowny: tysiąc sześćset siedemdziesiąt cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sześćset siedemdziesiąt cztery szkodniki.
  • Tysiąc sześćset siedemdziesiąt cztery czerwone myszki.
  • Sprzedałem drukarkę za tysiąc sześćset siedemdziesiąt cztery złote.
  • Tysiąc sześćset siedemdziesiąt cztery przyjaciół zapewne nie przypada chodzić na basen.
Cyfra 1674 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 40.915
  • Potęga2: 2802276
  • Potęga3: 4691010024