O liczbie 1673 (tysiąc sześćset siedemdziesiąt trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 673
  • Zapis rzymski: MDCLXXIII
  • Zapis słowny: tysiąc sześćset siedemdziesiąt trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sześćset siedemdziesiąt trzy jabłek.
  • Tysiąc sześćset siedemdziesiąt trzy słonecznych głośników.
  • Kupię drzewo za tysiąc sześćset siedemdziesiąt trzy złote.
  • Tysiąc sześćset siedemdziesiąt trzy przyjaciół zapomniało nadrobić lekcji.
Cyfra 1673 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 40.902
  • Potęga2: 2798929
  • Potęga3: 4682608217