O liczbie 16122 (szesnaście tysięcy sto dwadzieścia dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 16 122
  • Zapis rzymski: (M)16CXXII
  • Zapis słowny: szesnaście tysięcy sto dwadzieścia dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Szesnaście tysięcy sto dwadzieścia dwa porzeczek.
  • Szesnaście tysięcy sto dwadzieścia dwa miedzianych limetek.
  • Sprzedałem podstawkę za szesnaście tysięcy sto dwadzieścia dwa złote.
  • Szesnaście tysięcy sto dwadzieścia dwa koleżanek poszło dziś do pracy.
Cyfra 16122 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 126.972
  • Potęga2: 259918884
  • Potęga3: 4190412247848