O liczbie 15049 (piętnaście tysięcy czterdzieści dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 15 049
  • Zapis rzymski: (M)15XLIX
  • Zapis słowny: piętnaście tysięcy czterdzieści dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Piętnaście tysięcy czterdzieści dziewięć limetek.
  • Piętnaście tysięcy czterdzieści dziewięć białych borówek.
  • Kupuję aparat za piętnaście tysięcy czterdzieści dziewięć złotych.
  • Piętnaście tysięcy czterdzieści dziewięć koleżanek jadłoby tylko owoce.
Cyfra 15049 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 122.674
  • Potęga2: 226472401
  • Potęga3: 3408183162649