O liczbie 15048 (piętnaście tysięcy czterdzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 15 048
  • Zapis rzymski: (M)15XLVIII
  • Zapis słowny: piętnaście tysięcy czterdzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Piętnaście tysięcy czterdzieści osiem cytryn.
  • Piętnaście tysięcy czterdzieści osiem zielonych bułek.
  • Kupuję biurko za piętnaście tysięcy czterdzieści osiem złotych.
  • Piętnaście tysięcy czterdzieści osiem przyjaciół zapewne uwielbia chodzić na grzyby.
Cyfra 15048 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 122.67
  • Potęga2: 226442304
  • Potęga3: 3407503790592