O liczbie 14809 (czternaście tysięcy osiemset dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 14 809
  • Zapis rzymski: (M)14DCCCIX
  • Zapis słowny: czternaście tysięcy osiemset dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czternaście tysięcy osiemset dziewięć okien.
  • Czternaście tysięcy osiemset dziewięć piwnych borówek.
  • Kupuję książkę za czternaście tysięcy osiemset dziewięć złotych.
  • Czternaście tysięcy osiemset dziewięć przyjaciół z naszej szkoły pochodzi z miasta.
Cyfra 14809 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 121.692
  • Potęga2: 219306481
  • Potęga3: 3247709677129