O liczbie 14142 (czternaście tysięcy sto czterdzieści dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 14 142
  • Zapis rzymski: (M)14CXLII
  • Zapis słowny: czternaście tysięcy sto czterdzieści dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czternaście tysięcy sto czterdzieści dwa szkodników.
  • Czternaście tysięcy sto czterdzieści dwa fioletowych chlebów.
  • Sprzedam pomidor za czternaście tysięcy sto czterdzieści dwa złote.
  • Czternaście tysięcy sto czterdzieści dwa kolegów z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 14142 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 118.92
  • Potęga2: 199996164
  • Potęga3: 2828345751288