O liczbie 13941 (trzynaście tysięcy dziewięćset czterdzieści jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 941
  • Zapis rzymski: (M)14MXLI
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy dziewięćset czterdzieści jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy dziewięćset czterdzieści jeden kontaktów.
  • Trzynaście tysięcy dziewięćset czterdzieści jeden żółtych kontaktów.
  • Kupuję krzesło za trzynaście tysięcy dziewięćset czterdzieści jeden złotych.
  • Trzynaście tysięcy dziewięćset czterdzieści jeden przyjaciół nie kupiło biletu.
Cyfra 13941 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 118.072
  • Potęga2: 194351481
  • Potęga3: 2709453996621