O liczbie 13890 (trzynaście tysięcy osiemset dziewięćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 890
  • Zapis rzymski: (M)13DCCCXC
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy osiemset dziewięćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy osiemset dziewięćdziesiąt MP3.
  • Trzynaście tysięcy osiemset dziewięćdziesiąt pomarańczowych dyskietek.
  • Sprzedaję borówkę za trzynaście tysięcy osiemset dziewięćdziesiąt złotych.
  • Trzynaście tysięcy osiemset dziewięćdziesiąt kolegów zarobiło pracując.
Cyfra 13890 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 117.856
  • Potęga2: 192932100
  • Potęga3: 2679826869000