O liczbie 13797 (trzynaście tysięcy siedemset dziewięćdziesiąt siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 797
  • Zapis rzymski: (M)13DCCXCVII
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy siedemset dziewięćdziesiąt siedem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy siedemset dziewięćdziesiąt siedem Ipodów.
  • Trzynaście tysięcy siedemset dziewięćdziesiąt siedem stalowych bułek.
  • Sprzedaję monitor LCD za trzynaście tysięcy siedemset dziewięćdziesiąt siedem złotych.
  • Trzynaście tysięcy siedemset dziewięćdziesiąt siedem osób z naszej szkoły chce iść do domu.
Cyfra 13797 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 117.461
  • Potęga2: 190357209
  • Potęga3: 2626358412573