O liczbie 3449 (trzy tysiące czterysta czterdzieści dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 449
  • Zapis rzymski: (M)3CDXLIX
  • Zapis słowny: trzy tysiące czterysta czterdzieści dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące czterysta czterdzieści dziewięć truskawek.
  • Trzy tysiące czterysta czterdzieści dziewięć zielonych mydeł.
  • Kupię kalkulator za trzy tysiące czterysta czterdzieści dziewięć złotych.
  • Trzy tysiące czterysta czterdzieści dziewięć przyjaciół na pewno lubi chodzić na narty.
Cyfra 3449 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 58.728
  • Potęga2: 11895601
  • Potęga3: 41027927849