O liczbie 1363 (tysiąc trzysta sześćdziesiąt trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 363
  • Zapis rzymski: MCCCLXIII
  • Zapis słowny: tysiąc trzysta sześćdziesiąt trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc trzysta sześćdziesiąt trzy porzeczek.
  • Tysiąc trzysta sześćdziesiąt trzy czerwonych gier.
  • Sprzedałem żelazko za tysiąc trzysta sześćdziesiąt trzy złote.
  • Tysiąc trzysta sześćdziesiąt trzy przyjaciół jadłoby tylko truskawki.
Cyfra 1363 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 36.919
  • Potęga2: 1857769
  • Potęga3: 2532139147