O liczbie 1355 (tysiąc trzysta pięćdziesiąt pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 355
  • Zapis rzymski: MCCCLV
  • Zapis słowny: tysiąc trzysta pięćdziesiąt pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc trzysta pięćdziesiąt pięć kaktusów.
  • Tysiąc trzysta pięćdziesiąt pięć kolorowych przycisków.
  • Kupuję szafkę za tysiąc trzysta pięćdziesiąt pięć złotych.
  • Tysiąc trzysta pięćdziesiąt pięć kolegów na pewno uwielbia chodzić na rower.
Cyfra 1355 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 36.81
  • Potęga2: 1836025
  • Potęga3: 2487813875