O liczbie 13342 (trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 342
  • Zapis rzymski: (M)13CCCXLII
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści dwa Iphonów.
  • Trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści dwa kolorowych porzeczek.
  • Sprzedam portret za trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści dwa złote.
  • Trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści dwa koleżanek z naszej szkoły pochodzi ze wsi.
Cyfra 13342 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 115.508
  • Potęga2: 178008964
  • Potęga3: 2374995597688