O liczbie 13341 (trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 341
  • Zapis rzymski: (M)13CCCXLI
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści jeden borówek.
  • Trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści jeden brązowych ciastek.
  • Kupiłem biurko za trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści jeden złotych.
  • Trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści jeden przyjaciół na pewno nie przypada chodzić na imprezy.
Cyfra 13341 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 115.503
  • Potęga2: 177982281
  • Potęga3: 2374461610821