O liczbie 13120 (trzynaście tysięcy sto dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 120
  • Zapis rzymski: (M)13CXX
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy sto dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy sto dwadzieścia okien.
  • Trzynaście tysięcy sto dwadzieścia kolorowych limetek.
  • Sprzedaję płytę za trzynaście tysięcy sto dwadzieścia złotych.
  • Trzynaście tysięcy sto dwadzieścia przyjaciół ma uczulenie na warzywa.
Cyfra 13120 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 114.543
  • Potęga2: 172134400
  • Potęga3: 2258403328000