O liczbie 13116 (trzynaście tysięcy sto szesnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 116
  • Zapis rzymski: (M)13CXVI
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy sto szesnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy sto szesnaście kaktusów.
  • Trzynaście tysięcy sto szesnaście pomarańczowych marchewek.
  • Sprzedałem linijkę za trzynaście tysięcy sto szesnaście złotych.
  • Trzynaście tysięcy sto szesnaście osób zapewne nie lub chodzić na wagary.
Cyfra 13116 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 114.525
  • Potęga2: 172029456
  • Potęga3: 2256338344896