O liczbie 1216 (tysiąc dwieście szesnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 216
  • Zapis rzymski: MCCXVI
  • Zapis słowny: tysiąc dwieście szesnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc dwieście szesnaście rzepaków.
  • Tysiąc dwieście szesnaście wyblakłych malin.
  • Kupuję biurko za tysiąc dwieście szesnaście złotych.
  • Tysiąc dwieście szesnaście koleżanek zapewne nie przypada chodzić na narty.
Cyfra 1216 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 34.871
  • Potęga2: 1478656
  • Potęga3: 1798045696